WORKSHOPS

Blotevoetenwandelingen: Ga je mee?

Zondag 16 september is het Nationale blotevoetendag. Een geweldig moment om je eerste stapjes op blote voeten te zetten.
Waar en hoe laat?
We verzamelen om 10.00 uur in Herberg Molecaten en starten rond 10.30 uur de blotevoetenwandeling. Omdat het voor velen de eerste keer is, zullen we rustig lopen. Tussendoor geef ik wat tips en info over het lopen op blote voeten. De duur van de wandeling zal ongeveer een uur zijn. Hiervoor betaal je op de dag zelf een kleine bijdrage van €5,00 (incl. een kop koffie of thee voor aanvang).

Aanmelden kan via het contactformulier.

Introductie Dick Tulen.

Ik kan mij nog herinneren dat ik als klein jongetje graag op blote voeten liep. Wanneer mijn vader of moeder mij schoentjes aan wilden trekken bood ik veel weerstand. Door de loop der jaren heb ik geaccepteerd dat het nou eenmaal als ‘normaal’ en ‘gezond’ werd gezien om stevige schoenen te dragen met een ‘goed’ voetbed.

Inmiddels weet ik uit eigen ervaring beter en sinds enkele jaren loop ik regelmatig op blote voeten. Dat was voor mij pas mogelijk nadat ik op Leguano schoenen ben gaan lopen. Voordat ik op deze barefoot schoenen liep waren mijn voeten zacht, week, vol (zacht) eelt en elke blootsvoets ervaring was voor mij een pijnlijke aangelegenheid.

Sinds ik de overstap naar Leguano schoenen heb gemaakt, ben ik meer gaan voelen. Naast een sterk verminderde pijn in mijn onderrug, zijn mijn voeten steviger geworden. Er is een laagje huid onder mijn voeten ontstaan wat niet op eelt lijkt maar meer op glad leer.

Het lopen op Leguano schoenen heeft voor mij de brug, tussen ‘gewone’ schoenen en het lopen op blote voeten, geslagen. Door het dragen van barefoot/minimalistische Leguano schoenen, ben ik van lieverlee mijn voeten meer gaan waarderen. Ik geef ze de vrijheid en de ruimte die ze nodig hebben om zich blijvend te ontwikkelen, of dat nu helemaal blootsvoets is of op Leguano.

Mijn enthousiasme over het lopen op blote voeten en op Leguano barefoot schoenen, geef ik nu zelf handen en ‘voeten’. Ik organiseer

blotevoetenwandelingen om de kennis en ervaring die ik heb opgedaan te delen. Ik heb diverse workshops/clinics gevolgd bij voetspecialisten zoals Ruth Langemeijer, Rob Salomonson en Robin Captijn.

Heb jij zin om op blote voeten mee te lopen?

Als lopen op blote voeten een stap te ver is of lijkt, is er de mogelijkheid om eerst te ervaren hoe het op minimalistische schoenen voelt? Ik neem een aantal kratten met proefschoenen van Leguano mee. Deze kunnen gebruikt worden voor je eerste ‘blootsvoets’ ervaring. Natuurlijk ben je ook welkom op je eigen barefoot schoenen.

Ben je 16 september niet in de gelegenheid om mee te wandelen maar wil je wel meer weten over het lopen op blote voeten (of Leguano’s)? Ik ben elke dinsdagmorgen te vinden bij Zuiver Geluk Conceptstore in Zwolle. Je kunt ook een afspraak maken voor een andere dag. Geef dit dan aan op het contactformulier samen met je contactgegevens en ik neem contact op voor een afspraak.

Aanmelden blotevoetenwandeling

Laat je inspireren en vind jouw geluk!